Pagina wordt geladen ...
vacatures

Opleiding tot taxichauffeur

Ben je al bekend met de inhoud van de examens en wil je je opgeven voor de opleiding tot taxichauffeur? Klik dan op de onderstaande button voor onze vacaturesite. Sollicitanten zonder chauffeurskaart doorlopen gerichte vragen om te bepalen of de vacature een match is. Is er een match dan volgt er aansluitend een persoonlijk kennismakingsgesprek en bepaal jij uiteindelijk zélf of je door ons wilt worden opgeleid tot taxichauffeur.

Solliciteren

CCV-T taxidiploma

Het verplichte basisvakdiploma CCV-T voor taxichauffeurs behaal je door te slagen voor een theorie examen én een praktijkexamen. Niet slagen voor één van beide onderdelen betekent geen CCV-T diploma. Hierbij geldt wel dat het behaalde onderdeel maximaal 1 jaar geldig blijft waarbinnen het andere onderdeel moet zijn behaald om deze geldigheid te behouden.

Theorie examen Praktijkexamen

taxiwerq-taxi-opleiding


Chauffeurskaart (BCT)

Naast het CCV-T diploma moet je in het bezit zijn van de Boordcomputer Taxikaart (BCT), ook wel chauffeurskaart genoemd, alvorens je taxi mag gaan rijden. Voor de chauffeurskaart zelf, ter grootte van een bankpas met foto, moet er een betaling worden gedaan aan de instantie die de chauffeurskaart uitgeeft, het KIWA. Daarnaast wordt deze chauffeurskaart alleen verstuurd wanneer je een originele Verklaring Omtrent het Gedrag kan overleggen en een medische keuring met succes hebt doorlopen. Zowel de examens betreffende het CCV-T diploma als de routing van de verplichte bescheiden voor de chauffeurskaart, worden door Taxiwerq verzorgd voor alle kandidaten in de opleiding. Onderneem hierin zelf geen actie door de beperkte geldigheid van enkele van deze documenten. Dit stemmen wij voor jou op elkaar af.

Financiering taxi opleiding

Vanuit verschillende (uitkerings)instanties en vanwege bestaande scholingsovereenkomsten van Taxiwerq met gemeenten en het UWV wordt na goed overleg met regelmaat besloten om zorg te dragen voor de kosten van de opleiding tot taxichauffeur. Mocht je hiervoor niet in aanmerking komen, dan biedt Taxiwerq jou verschillende terugbetalingsmogelijkheden.

taxiwerq-taxiopleiding-2018

 

Meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.