Pagina wordt geladen ...
vacatures

Theorie examen 

Het theorie examen bestaat uit 30 multiple choice vragen en 2 cases met beide 5 vragen, waarvan er minimaal 32 goed beantwoord moeten zijn om voor dit onderdeel te slagen. De vragen gaan over het taxirijden en alles wat er mee te maken heeft. In het bijzonder komen de rijtijdenwet aan de orde. Het theorie examen en bijbehorend lesmateriaal is niet te categoriseren in een opleidingsniveau. Er is geen vereist en de kans op slagen hangt volledig van jezelf af. De gemiddelde studiebelasting is 25 uur.

Taxiwerq werkt samen met VTO transportopleidingen betreffende het lesmateriaal. In 12 hoofdstukken komen de onderwerpen van het theorie examen aan bod.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 1. Administratie en documenten;
 2. Wet- en regelgeving;
 3. Ritvoorbereiding;
 4. Verantwoorde en veilige verkeersdeelname;
 5. Optreden bij verkeersongevallen, verstoringen en calamiteiten;
 6. Communicatie;
 7. Klantgerichtheid en beroepshouding;
 8. Conflictsituatie en het eigen gedrag;
 9. Handelen bij agressie en geweld;
 10. Klachtenprocedures;
 11. Gebruik en toepassing wegenkaart Nederland;
 12. Verkeersregels.

(Tijdens het examen wordt gebruik gemaakt van de kaart: Routiq Maxi Nederland, ISBN: 90-287-1766-8)

Hoe verloopt het theorie examen bij het CBR?

Een goede voorbereiding helpt om prettig op examen te gaan en om je beter te concentreren op het theorie examen. Kijk hieronder voor een overzicht met de verschillende stappen die je rond het examen doorloopt en voor enkele voorbeeldvragen uit een taxi theorie examen.

Theorie examen doen Voorbeeldvragen Naar het praktijkexamen

Opleiding tot taxichauffeur

Ben je al bekend met de inhoud van de examens en wil je je opgeven voor de opleiding tot taxichauffeur? Klik dan op de onderstaande  vacaturesite. Sollicitanten zonder chauffeurskaart doorlopen gerichte vragen om te bepalen of de vacature een match is. Is er een match dan volgt er aansluitend persoonlijk kennismaking en bepaal jij uiteindelijk zélf of je door ons wilt worden opgeleid tot taxichauffeur.

Solliciteren

 

Meer informatie ontvangen? Neem contact met ons op.