“DE OPLEIDING TOT TAXICHAUFFEUR WAS LEUK EN LEERZAAM EN IK BEN TROTS OP MIJN DIPLOMA”

Hoe word ik taxichauffeur?

Om als taxichauffeur te mogen werken moet je in het bezit zijn van een chauffeurskaart. Dit is een pasje met jouw foto erop ter grootte van een bankpas. Een chauffeurskaart wordt ook wel taxipas, chauffeurspas of Boord Computer Taxikaart (BCT) genoemd. Je kunt deze chauffeurskaart behalen door te slagen voor een theorie en een praktijkexamen én door een aantal documenten te regelen: denk hierbij aan een Verklaring Omtrent het Gedrag en een medische keuring.

Om het gehele proces te versnellen vragen wij voor jou altijd een ‘Leer-Werk-Traject’ (LWT-kaart) aan. De LWT-kaart is een tijdelijke chauffeurskaart waarmee je 4 maanden inzetbaar bent als taxichauffeur vóórdat je geslaagd bent voor je examens. Binnen deze 4 maanden ben je geslaagd voor je onderdeel theorie en praktijk en wordt de LWT-kaart omgezet naar de definitieve chauffeurskaart welke 5 jaar geldig is.

Hoe verloopt het CBR theorie en praktijkexamen?

Een goede voorbereiding helpt om prettig op examen te gaan en om je beter te concentreren op het theorie en praktijkexamen. Zie hieronder voor de uitleg van het theorie en praktijkexamen.

Wil jij jezelf aanmelden voor de opleiding tot taxichauffeur?

Ben jij inmiddels bekend met de inhoud van de examens en wil jij jezelf aanmelden voor de opleiding tot taxichauffeur? Klik dan op de onderstaande button voor al onze vacatures. Is er een match? Dan volgt er aansluitend een persoonlijk kennismakingsgesprek.

X
Dit formulier is alleen in de weekenden en op feestdagen zichtbaar