“NIET ALLEEN EEN THEORIEBOEK DOORNEMEN, MAAR OOK MET LEVENDIGE PRAKTIJKVOORBEELDEN”

Theorie examen

Het theorie examen bestaat uit 40 vragen. De opbouw is als volgt: 28 vragen, dan 2 cases met ieder 5 vragen en als laatste krijg je 2 vragen over globaal geografisch inzicht en het rijden met navigatie. Jij bent geslaagd als je 32 of meer vragen goed hebt beantwoord. De vragen gaan over het taxirijden en alles wat er mee te maken heeft. In het bijzonder komen de rijtijdenwet, benodigde documenten in de taxi en de Wet Personenvervoer aan de orde. Het theorie examen en bijbehorend lesmateriaal is niet te categoriseren in een opleidingsniveau. Er is geen vooropleiding vereist en de kans op slagen hangt volledig van jezelf af. De gemiddelde studiebelasting is 25 uur.

Taxiwerq werkt samen met VTO transportopleidingen betreffende het lesmateriaal. In 12 hoofdstukken komen de onderwerpen van het theorie examen aan bod.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

 1. administratie en documenten;
 2. wet- en regelgeving;
 3. ritvoorbereiding;
 4. verantwoorde en veilige verkeersdeelname;
 5. optreden bij verkeersongevallen, verstoringen en calamiteiten;
 6. communicatie;
 7. klantgerichtheid en beroepshouding;
 8. conflictsituatie en het eigen gedrag;
 9. handelen bij agressie en geweld;
 10. klachtenprocedures;
 11. globaal geografisch inzicht van Nederland;
 12. verkeersregels.

Hoe verloopt het CBR praktijkexamen?

Een goede voorbereiding helpt om prettig op examen te gaan en om je beter te concentreren op het praktijkexamen. Klik op onderstaande button voor de verschillende stappen die jij tijdens het praktijkexamen doorloopt.

Opleiding tot taxichauffeur

Ben jij inmiddels bekend met de inhoud van de examens en wil jij jezelf aanmelden voor de opleiding tot taxichauffeur? Klik dan op de onderstaande button voor al onze vacatures. Is er een match? Dan volgt er aansluitend een persoonlijk kennismakingsgesprek.

X
Dit formulier is alleen in de weekenden en op feestdagen zichtbaar