Voor Kandidaten

Om je goed voor te kunnen bereiden op het theorie- en praktijkexamen, hebben wij online lesmateriaal beschikbaar gesteld. Klik op onderstaande knop om naar de online leeromgeving te gaan. Gebruik de inloggegevens, die je van ons per e-mail hebt gekregen, om hier in te loggen.

In de online leeromgeving vind je lesmateriaal – inclusief oefenvragen, examentraining en instructiefilmpjes ten behoeve van het theorie-en praktijkexamen. Op deze pagina vind je ook meer informatie over het verloop van de examens.

Zo verloopt het
theorie-examen

Weten waar je aan toe bent

Het theorie-examen bestaat uit 40 vragen. De opbouw is als volgt: 28 vragen, dan 2 cases met ieder 5 vragen en als laatste krijg je 2 vragen over globaal geografisch inzicht en het rijden met navigatie. Jij bent geslaagd als je 32 of meer vragen goed hebt beantwoord.

De vragen gaan over het taxirijden en alles wat er mee te maken heeft. In het bijzonder komen de rijtijdenwet, benodigde documenten in de taxi en de Wet Personenvervoer aan de orde.

Het theorie-examen en bijbehorend lesmateriaal is niet te categoriseren in een opleidingsniveau. Er is geen vooropleiding vereist en de kans op slagen hangt volledig van jezelf af. De gemiddelde studiebelasting is 25 uur. Taxiwerq werkt samen met VTO transportopleidingen betreffende het lesmateriaal. In 12 hoofdstukken komen de onderwerpen van het theorie examen aan bod.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

Zo verloopt het
praktijkexamen

Weten waar je aan toe bent

Het praktijkexamen bestaat uit 3 praktijkopdrachten:
Let op! Per 01-07-2024 wijzigt het praktijkexamen. De wijzigingen hebben invloed op de 1e en 2e opdracht.

* Per examenplaats zijn er vijf objecten vastgesteld. De examinator bepaalt naar welk object er wordt gereden. Er wordt van iedere kandidaat verwacht de routes vanaf de CBR locatie naar elk van de 5 objecten goed te oefenen met eigen vervoer in eigen tijd.
** De examinator stelt vragen over één van de volgende doelgroepen: basisschoolleerlingen, ouderen, doven & slechthorenden, blinden & slechtzienden, mensen met een fysieke beperking of mensen met een verstandelijke beperking. 

Het praktijkexamen wordt geoefend met één van de opleiders van Taxiwerq. De gemiddelde studiebelasting is 16 uur.

Tijdens het praktijkexamen worden kandidaten tevens getoetst op de volgende onderdelen:

Chauffeur worden

Taxivacatures is een initiatief van Taxiwerq met als doel om werknemers en werkgevers in de taxibranche nog beter te verbinden. Wij zijn het beste platform om jouw carrière als taxichauffeur te starten of vervolgen. We hebben doorlopend een ruim aanbod aan vacatures waardoor er altijd een baan is die bij je past.

Dankzij mijn baan als taxichauffeur
voel ik mij waardevol én houd ik genoeg tijd over voor mijn hobby’s

Scroll naar boven